Stație de monitorizare zgomot - SV 200A 4G

Stațiile de Monitorizare a Zgomotului: Soluții Moderne pentru Mediul Industrial și Urban

Într-o lume în continuă dezvoltare și urbanizare, controlul și monitorizarea poluării fonice au devenit esențiale pentru asigurarea unui mediu sănătos și sigur. Stațiile de monitorizare a zgomotului sunt instrumente avansate utilizate pentru măsurarea și analiza nivelurilor de zgomot în diverse medii. Aceste dispozitive sunt esențiale pentru a identifica sursele de zgomot, pentru a implementa măsuri de reducere a poluării fonice și pentru a respecta reglementările de mediu.
 

Ce sunt și cum funcționează stațiile de monitorizare a zgomotului?:

Stațiile de monitorizare a zgomotului sunt echipamente complexe care înregistrează nivelurile de zgomot dintr-o anumită zonă. Acestea sunt dotate cu microfoane sensibile care captează sunetele din mediu și le convertesc în date cuantificabile. Aceste date sunt apoi analizate pentru a determina intensitatea și frecvența zgomotului, permițând identificarea surselor de poluare fonică.


Beneficiile utilizării stațiilor de monitorizare a zgomotului:
 
 1. Identificarea Sursei de Zgomot: Stațiile moderne, cum ar fi SV 200A 4G, pot identifica sursele de zgomot dominante, oferind informații precise despre locația acestora. Aceasta ajută la implementarea măsurilor specifice de reducere a zgomotului.
 2. Conformitatea cu Reglementările: Monitorizarea continuă a nivelurilor de zgomot ajută la asigurarea conformității cu reglementările de mediu, evitând astfel sancțiunile legale și promovând un mediu mai sănătos.
 3. Îmbunătățirea Calității Vieții: Reducerea poluării fonice contribuie la îmbunătățirea calității vieții, reducând stresul și problemele de sănătate asociate cu expunerea prelungită la zgomot.
 4. Planificare Urbană Eficientă: Datele colectate de stațiile de monitorizare a zgomotului sunt esențiale pentru planificarea urbană, ajutând la dezvoltarea infrastructurii care minimizează impactul fonic asupra comunităților.


Domenii de utilizare a stațiilor de monitorizare a zgomotului:

Stațiile de monitorizare a zgomotului sunt utilizate în diverse domenii, printre care:
 • Trafic Rutier, Aerian și Feroviar: Monitorizarea zgomotului produs de vehicule, avioane și trenuri pentru a reduce impactul asupra zonelor rezidențiale.
 • Fabrici și Șantiere Industriale: Asigurarea că nivelurile de zgomot se încadrează în limitele legale și minimizarea impactului asupra angajaților și vecinătăților.
 • Zone Rezidențiale și Comerciale: Protejarea calității vieții locuitorilor prin monitorizarea și controlul zgomotului ambiental.


 
SV 200A 4G: Stația de Monitorizare a Zgomotului de Vârf

Stația de monitorizare a zgomotului SV 200A 4G de la IndustrialMAG reprezintă un vârf al tehnologiei în domeniu. Aceasta integrează funcționalități avansate și este proiectată pentru a oferi soluții eficiente pentru identificarea și gestionarea surselor de zgomot.

                  
 Caracteristici principale:

 


​​​​​​
 • Detectarea Directivității Zgomotului: Cu microfoane încorporate și patru microfoane suplimentare, SV 200A poate identifica direcția sursei de zgomot dominante atât pe axa verticală, cât și pe cea orizontală. Aceasta permite excluderea evenimentelor nedorite și identificarea precisă a surselor de zgomot.
 
 
 
 
 • Analiză a Frecvenței în Timp Real: Stația poate efectua o analiză a frecvenței în benzi de 1/1 și 1/3 octave, oferind date detaliate și istorice despre nivelurile de zgomot.
 • Funcții Avansate de Alarmă: SV 200A poate trimite notificări prin e-mail și SMS în funcție de condițiile de nivel de prag și condițiile de timp, asigurând un răspuns rapid la creșterile neașteptate de zgomot.
 • Conectivitate Modernă: Echipată cu modem 4G, WLAN și LAN, stația permite transferul rapid de date și gestionarea ușoară a proiectelor de măsurare prin SvanNET. Conexiunea Bluetooth® și LAN fără fir facilitează configurarea rapidă și accesul la date.


 
 • Verificare Periodică și Precizie Ridicată: SV 200A utilizează un actuator electrostatic pentru verificarea periodică a sistemului, asigurând o precizie constantă conform cerințelor ISO 1996-2.
 • Rezistență la Intemperii: Carcasa robustă și rezistentă la apă protejează stația de condițiile meteorologice extreme, fiind ideală pentru utilizarea în aer liber pe termen lung.
 


Cazuri reale de utilizare:

Stația SV 200A 4G a fost utilizată cu succes în diverse proiecte industriale și urbane, demonstrându-și eficiența în monitorizarea zgomotului. De exemplu, într-un proiect de monitorizare a traficului rutier într-o zonă urbană aglomerată, SV 200A a identificat sursele principale de zgomot, permițând autorităților locale să implementeze bariere de sunet și să regleze traficul pentru a reduce poluarea fonică. Într-un alt caz, utilizarea acestei stații pe un șantier de construcții a permis monitorizarea continuă a nivelurilor de zgomot, protejând astfel sănătatea lucrătorilor și a rezidenților din apropiere.
 


 
Vizioneaza și:
Concluzie:

Stațiile de monitorizare a zgomotului, precum SV 200A 4G, sunt esențiale pentru gestionarea eficientă a poluării fonice în mediile industriale și urbane. Aceste dispozitive oferă soluții avansate pentru identificarea și reducerea surselor de zgomot, contribuind la crearea unui mediu mai sănătos și mai sigur pentru toți. Utilizarea acestor tehnologii nu doar că îmbunătățește calitatea vieții, dar asigură și conformitatea cu reglementările de mediu, promovând astfel sustenabilitatea și responsabilitatea socială.


Citește și:

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!