Sonometrul SVAN 979

Sonometrul: Un Instrument Esențial în Industria Modernă


Ce sunt sonometrele?

Sonometrele sunt dispozitive utilizate pentru măsurarea nivelului de zgomot în diverse medii. Aceste instrumente sunt esențiale în evaluarea zgomotului ambiental, industrial și ocupațional. Sonometrul funcționează prin captarea undelor sonore printr-un microfon și convertirea acestora în semnale electrice care sunt apoi analizate și afișate ca valori numerice ale nivelului de zgomot. Aceste valori sunt exprimate în decibeli (dB), unitatea de măsură standard pentru intensitatea sunetului. 
Utilizarea sonometrelor în industrie:

Sonometrele sunt folosite pe scară largă în diverse domenii industriale, inclusiv:
  1. Mentenanța Industrială: Pentru monitorizarea și controlul zgomotului generat de echipamentele industriale, prevenind astfel deteriorarea acestora și asigurând un mediu de lucru sigur.
  2. Construcții: În evaluarea și controlul zgomotului pe șantiere, pentru a proteja muncitorii și pentru a respecta reglementările legale privind poluarea fonică.
  3. Transporturi: Monitorizarea zgomotului produs de vehicule și infrastructura de transport pentru a reduce impactul asupra mediului și sănătății publice.
  4. Medii Urbane: Pentru evaluarea zgomotului ambiental în zonele rezidențiale și comerciale, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.
  5. Medicină și Sănătate Publică: În studiile de sănătate ocupațională, pentru a evalua expunerea muncitorilor la zgomot și a preveni hipoacuzia indusă de zgomot.

 


Beneficiile utilizării sonometrelor în industrie:

Utilizarea sonometrelor în diverse industrii aduce multiple beneficii, printre care:
  • Protecția sănătății muncitorilor: Prin monitorizarea nivelului de zgomot și implementarea măsurilor adecvate, se poate preveni pierderea auzului și alte probleme de sănătate legate de zgomot.
  • Conformitatea cu reglementările legale: Respectarea normelor de siguranță și sănătate ocupațională este esențială pentru evitarea amenzilor și a altor sancțiuni legale.
  • Îmbunătățirea performanței echipamentelor: Monitorizarea zgomotului generat de echipamentele industriale ajută la identificarea problemelor mecanice înainte ca acestea să devină critice, prelungind astfel durata de viață a echipamentelor.
  • Reducerea poluării fonice: În mediile urbane, monitorizarea zgomotului ajută la implementarea măsurilor pentru reducerea poluării fonice, îmbunătățind astfel calitatea vieții locuitorilor.
 


Prezentarea Sonometrului și Analizorului de Vibrații Clasa 1 SVAN 979
 

Descriere generală:

SVAN 979 este un sonometru și analizor de nivel clasa 1, omologat de tip, recunoscut pentru specificațiile sale tehnice superioare. Acesta este un instrument multifuncțional de mână, ideal pentru diverse aplicații de inginerie acustică. Domeniul său de măsurare începe de la 12 dBA, făcându-l extrem de sensibil și precis.
 

 

Caracteristici Tehnice:

SVAN 979 este echipat cu analiză de frecvență în benzi de 1/1 și 1/3 de octavă, analiză FFT și înregistrare audio pentru recunoașterea sursei de zgomot. Opțional, poate analiza tonalitatea, STIPA sau chiar analiză în benzi de 1/6 și 1/12 octavă în timp real. Rezultatele pot fi înregistrate cu un pas de 2 ms, ceea ce îl face ideal pentru măsurători în parcuri eoliene și alte medii unde sunt necesare măsurători cu infrasunete.


Hardware Robust și Fiabil:

SVAN 979 este conceput pentru profesioniști, cu o carcasă din aluminiu extrem de robustă care protejează hardware-ul împotriva interferențelor electromagnetice. Preamplificatorul cu guler metalic și microfonul omnidirecțional GRAS 40 AE permit măsurători precise de sunet de la 3,15 Hz. Acesta dispune de un ecran OLED color de 2,4 inchi și o interfață Bluetooth® pentru conexiuni smartphone.


Aplicații Diverse:

SVAN 979 este potrivit pentru măsurători acustice în diverse medii, inclusiv locuri de muncă și medii înconjurătoare. Cu accesorii opționale, acest analizor poate fi transformat într-o stație de monitorizare a zgomotului. Este echipat cu o carcasă IP 65, baterie plumb-acid și un modem 4G pentru conexiuni PC. Sistemul suportă alimentare externă și poate fi alimentat prin panouri solare pentru funcționare extinsă.
Aplicații Practice și Beneficii:

Măsurători de Sunet:

SVAN 979 este potrivit pentru măsurători acustice atât la locurile de muncă, cât și în medii înconjurătoare. Gama sa largă de frecvență și zgomotul intern scăzut permit utilizarea sa pentru diverse aplicații de inginerie acustică.


Monitorizarea Zgomotului de Mediu:

Cu accesorii opționale, acest analizor poate fi transformat într-o stație de monitorizare a zgomotului. Este echipat cu o carcasă IP 65, baterie plumb-acid și un modem 4G pentru conexiuni PC. Sistemul suportă alimentare externă și poate fi alimentat prin panouri solare pentru funcționare extinsă.


Acustica Clădirii:

SVAN 979 permite măsurători precise ale acusticii clădirii, fiind controlabil de la distanță printr-o aplicație pentru smartphone. Utilizatorii pot obține rezultate detaliate de izolare a zgomotului de fațadă, aerian sau de impact, facilitând măsurători rapide și precise. 

Cazuri Reale de Utilizare:

Parcuri Eoliene:

În parcurile eoliene, SVAN 979 a demonstrat utilitatea sa prin măsurarea precisă a infrasunetelor, contribuind la evaluarea impactului sonor asupra mediului. Aceste măsurători sunt esențiale pentru asigurarea conformității cu reglementările de mediu și pentru minimizarea impactului zgomotului asupra comunităților din apropiere.


Construcția Clădirilor:

În construcția clădirilor, SVAN 979 s-a dovedit esențial pentru măsurătorile de izolare fonică. Acesta ajută la asigurarea conformității cu standardele acustice, protejând astfel locuitorii clădirilor de zgomotele nedorite și contribuind la crearea unui mediu de viață confortabil și sănătos.


Concluzie:

SVAN 979 este un analizor de sunet și vibrații de clasa 1, esențial pentru orice profesionist din domeniul ingineriei acustice. Cu funcționalități avansate, hardware robust și aplicații diverse, acest instrument reprezintă alegerea ideală pentru măsurători precise și fiabile în diverse medii și aplicații. Utilizarea acestui sonometru contribuie la îmbunătățirea performanței echipamentelor, protecția sănătății muncitorilor și reducerea poluării fonice, făcându-l un instrument indispensabil în industria modernă.
Citeşte şi:

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!