Sistemul de Monitorizare a Stării Mașinii Spider-80X

Sisteme de Monitorizare a Stării Mașinii: Importanță și Beneficii

În era modernă a industrializării și automatizării, monitorizarea stării mașinii joacă un rol crucial în menținerea eficienței operaționale și prelungirea duratei de viață a echipamentelor industriale. Aceste sisteme sunt esențiale pentru detectarea timpurie a problemelor mecanice, prevenind astfel defectarea costisitoare a mașinilor și opririle neplanificate.

Sistemele de monitorizare a stării mașinii sunt utilizate pe scară largă în diverse industrii, inclusiv în producția industrială, energie, transporturi și infrastructură. Ele ajută la supravegherea continuă a vibrațiilor, zgomotului, temperaturii și altor parametri critici ai echipamentelor, oferind informații valoroase despre sănătatea și performanța acestora.


 
Beneficiile Utilizării Sistemelor de Monitorizare a Stării Mașinii:
 
 1. Prevenirea Defecțiunilor: Identificarea problemelor înainte ca acestea să conducă la defecțiuni majore.
 2. Reducerea Costurilor de Mentenanță: Mentenanța preventivă bazată pe date reale reduce nevoia de reparații costisitoare.
 3. Creșterea Securității: Monitorizarea constantă reduce riscul de accidente cauzate de defecțiuni neașteptate.
 4. Optimizarea Performanței: Permite ajustări în timp real pentru a menține echipamentele la performanța optimă.
 5. Extinderea Duratei de Viață a Echipamentelor: Intervențiile proactive prelungesc durata de viață a mașinilor.
 

Sistemul de Monitorizare a Stării Mașinii Spider-80X
 

Caracteristici Tehnice:

Spider-80X este un sistem compact și robust, proiectat pentru monitorizarea precisă și fiabilă a stării mașinilor. Acesta este echipat cu multiple funcționalități și oferă o gamă largă de opțiuni pentru configurare și extindere.

 

 
 1. Intrări Analogice și Tahometre:
  • 8 canale de intrare analogice per front-end.
  • 2 canale configurabile pentru intrări de tahometru.
  • Opțiuni de cuplare: absolută/diferențială și AC/DC/IEPE.
  • Modul de încărcare opțional.
 2. Conexiuni și Stocare:
  • Conexiune Ethernet IEEE 1588 pentru sincronizare temporală.
  • Memorie flash de 4 GB pentru stocarea datelor.
  • Extensibil până la 128 de canale cu modulele Spider-HUB și Spider-NAS (până la 250 GB stocare).
 3. Monitorizare Cloud:
  • Integrare cu EDM Cloud pentru monitorizare la distanță.
  • Accesibilitate globală în timp real prin intermediul browserelor web pe diverse dispozitive (PC, tabletă, smartphone).
 4. Software Avansat:
  • Testarea automată a producției.
  • Funcții de analiză în timp real: înregistrare de date, FFT, medie, integrare, diferențiere și multe altele.
  • Moduri de operare flexibile: conectat la computer sau în modul independent Black Box.


Specificații Tehnice Detaliate:
 • Intrări: 8 conectori BNC per front-end, configurabil până la 128 de intrări.
 • Ieșiri: 2 conectori BNC pe front-end.
 • Interval Dinamic: 160 dBFS pentru intrări, 100 dB pentru ieșiri.
 • Convertoare A/D: 24 de biți, interval ±20 volți pentru intrări, ±10 volți pentru ieșiri.
 • Dimensiuni și Greutate: 238,8 x 215,7 x 20 mm, 1,3 kg per front-end.
 • Alimentare: Sursă DC externă.
 • Conexiuni la Computer: Conector 100Base-T, RJ45.
 • Memoria Internă: 4 GB flash.


Aplicații Reale ale Sistemului Spider-80X

Sistemul Spider-80X este utilizat într-o varietate de aplicații industriale și de infrastructură:
 • Monitorizarea Mașinilor Rotative: Detectarea dezechilibrelor și uzurii premature în mașinile rotative.
 • Monitorizarea Turbinelor Eoliene: Supravegherea vibrațiilor și performanței pentru a asigura operarea eficientă.
 • Monitorizarea Podurilor și Căilor Ferate: Asigurarea integrității structurale și a siguranței prin monitorizarea vibrațiilor.
 • Monitorizarea Zgomotului în Tunele: Măsurarea și analizarea nivelurilor de zgomot pentru protecția muncitorilor și a mediului.


Caz de Succes: Utilizarea Sistemului Spider-80X în Industria Energetică:

Un exemplu notabil de succes al utilizării sistemului de monitorizare a stării mașinii Spider-80X provine din industria energetică, mai precis în monitorizarea turbinelor eoliene. Într-o fermă eoliană de mare anvergură situată în nordul Europei, operatorii se confruntau cu dificultăți majore în ceea ce privește întreținerea preventivă și detectarea timpurie a defecțiunilor mecanice ale turbinelor.

Provocări Inițiale
Ferma eoliană, având peste 100 de turbine, se confrunta frecvent cu opriri neplanificate și defecțiuni costisitoare care afectau producția de energie și generau pierderi financiare semnificative. Operatorii aveau nevoie de un sistem eficient de monitorizare a stării pentru a supraveghea în mod continuu și precis starea mecanică a turbinelor, în special vibrațiile și zgomotele anormale care ar putea indica probleme iminente.Implementarea Sistemului Spider-80X:

Pentru a rezolva aceste provocări, s-a decis implementarea sistemului Spider-80X în combinație cu EDM Cloud pentru monitorizarea de la distanță. Sistemul Spider-80X a fost instalat pe fiecare turbină, permițând colectarea de date în timp real despre starea vibrațiilor și a altor parametri critici.
 
 1. Configurare și Instalare:
  • Fiecare turbină a fost echipată cu un front-end Spider-80X, având 8 canale de intrare analogice pentru monitorizarea vibrațiilor la diverse componente critice, cum ar fi rotorul și generatorul.
  • Datele colectate au fost stocate local în memoria flash de 4 GB a fiecărui dispozitiv și transmise prin conexiunea Ethernet IEEE 1588 la serverele centrale prin EDM Cloud.
 2. Monitorizare și Analiză:
  • Inginerii au configurat testele și analizele în confortul birourilor lor, utilizând EDM Cloud pentru a programa și controla testele la distanță.
  • Parametrii de monitorizare includeau frecvența vibrațiilor, amplitudinea și zgomotul de funcționare, iar datele au fost analizate în timp real pentru a detecta orice anomalii.


Beneficii Obținute:

Reducerea Timpului de Neutilizare: Prin detectarea timpurie a problemelor mecanice, s-au redus semnificativ opririle neplanificate. De exemplu, o vibrație anormală la rotorul unei turbine a fost detectată și corectată înainte de a cauza o defecțiune majoră.

Optimizarea Mentenanței: Datele precise și în timp real au permis echipei de întreținere să planifice intervențiile de mentenanță bazate pe starea reală a echipamentelor, nu pe intervale de timp fixe. Aceasta a dus la o reducere a costurilor de mentenanță și la o utilizare mai eficientă a resurselor.

Îmbunătățirea Siguranței: Monitorizarea constantă a stării mașinilor a contribuit la creșterea siguranței operaționale, prevenind incidentele care ar fi putut pune în pericol personalul și integritatea echipamentelor.

Creșterea Eficienței Energetice: Menținerea turbinelor în condiții optime de funcționare a condus la o creștere a eficienței producției de energie, maximizând randamentul fermei eoliene.Concluzie

Sistemul de monitorizare a stării mașinii Spider-80X oferă soluții avansate și fiabile pentru diverse industrii, asigurând operarea eficientă și sigură a echipamentelor. Cu caracteristici tehnice superioare și capacitatea de monitorizare la distanță prin EDM Cloud, Spider-80X se dovedește a fi un instrument indispensabil în menținerea și optimizarea performanței industriale.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!