Crystal Instruments Vizualizarea vibrațiilor

Vizualizarea vibrațiilor este o soluție inovatoare care transformă fotografii bidimensionale într-o reprezentare tridimensională a structurilor testate. Prin animarea deformărilor în timp real, utilizatorii pot înțelege mai bine impactul vibrațiilor asupra obiectelor testate, fără a necesita expertiză în modelare 3D. Această soluție economisește timp și efort și furnizează o reprezentare precisă, fiind utilă în analiza rezultatelor testelor de vibrații pentru cercetători, ingineri și alte persoane implicate în domeniul structural.
Cod Produs: C706 Ai nevoie de ajutor? 0745 770 400 / 0359 405 556
 • Descriere
 • Video (1)
 • Caracteristici
 • Funcții
 • Specificații Tehnice
 • Review-uri (0)
Vizualizarea vibratiilor este o soluție inovatoare pentru vizualizarea și înțelegerea vibrațiilor în timpul testelor structurale. Utilizând o abordare simplificată și eficientă, această soluție permite utilizatorilor să obțină o reprezentare tridimensională a structurii testate, pe baza unor fotografii bidimensionale.

Prin animarea deformării structurii în timp real, utilizatorii pot observa și înțelege mai bine modul în care vibrațiile afectează obiectul testat. Această vizualizare nu necesită expertiză avansată în modelare 3D sau procese complexe de măsurare a coordonatelor. Mai degrabă, se bazează pe tehnologie avansată de reconstrucție 2D în 3D, care transformă rapid și precis imaginile 2D într-un model tridimensional al structurii.

                                               

Această soluție oferă avantaje semnificative, inclusiv economisirea timpului și a efortului necesar pentru crearea manuală a modelelor 3D complexe. De asemenea, furnizează o reprezentare precisă a structurii testate, facilitând înțelegerea și analiza rezultatelor testelor de vibrații.


Prin urmare, această abordare simplificată și eficientă pentru vizualizarea vibrațiilor reprezintă o soluție valoroasă pentru cercetători, ingineri și alte persoane implicate în testarea și analiza structurală.


                                                              
 
 1. Transformarea rapidă a fotografiilor bidimensionale în modele tridimensionale: Soluția utilizează tehnologie avansată pentru a converti rapid și precis fotografii 2D ale structurilor în modele 3D.
 2. Animare în timp real a deformărilor: Utilizatorii pot vizualiza în timp real modul în care vibrațiile afectează structura testată, prin animarea deformărilor generate de vibrații.
 3. Simplificare a procesului de vizualizare a vibrațiilor: Nu este necesară expertiză avansată în modelare 3D sau procese complexe de măsurare. Soluția oferă o abordare simplificată pentru a vizualiza și înțelege vibrațiile.
 4. Economisirea timpului și a efortului: Elimină necesitatea creării manuale a modelelor 3D complexe, economisind timp și efort utilizatorilor.
 5. Rezultate precise și detaliate: Furnizează o reprezentare precisă a structurii testate, facilitând analiza rezultatelor testelor de vibrații.
 6. Flexibilitate în analiza datelor: Permite vizualizarea datelor în timp real sau offline, atât în domeniul timpului, cât și în domeniul frecvenței.                               

Reconstrucție rapidă a modelelor 3D: Funcția de reconstrucție automată transformă rapid și precis fotografiile bidimensionale în modele tridimensionale ale structurilor testate.
Animare în timp real: Permite utilizatorilor să vizualizeze în timp real deformările structurii în timpul testelor de vibrații, oferind o înțelegere mai profundă a modului în care vibrațiile afectează obiectul testat.
Vizualizare offline a datelor: Oferă posibilitatea de a vizualiza datele și rezultatele testelor de vibrații offline, fie în domeniul timpului, fie în domeniul frecvenței, facilitând analiza și interpretarea acestora.
 

Simplitate în utilizare: Interfața intuitivă și procesul simplificat de reconstrucție a modelelor 3D fac produsul accesibil utilizatorilor fără cunoștințe avansate în modelare sau prelucrare de imagini.
Analiză detaliată a vibrațiilor: Permite utilizatorilor să observe și să analizeze în detaliu modul în care vibrațiile afectează structura testată, furnizând informații importante pentru optimizarea și îmbunătățirea acesteia.
Suport pentru multiple aplicații: Poate fi utilizat într-o varietate de domenii, inclusiv inginerie structurală, cercetare științifică, dezvoltare de produse și multe altele, pentru a evalua și îmbunătăți performanța și fiabilitatea structurilor.


 1. Rezoluție maximă a imaginii: Specifică rezoluția maximă a fotografiilor care pot fi utilizate pentru reconstrucția modelului 3D.
 2. Timp de procesare: Durata necesară pentru a transforma fotografiile 2D într-un model tridimensional al structurii.
 3. Numărul maxim de fotografii: Numărul maxim de imagini 2D recomandate pentru a obține o reconstrucție precisă a modelului 3D.
 4. Precizie și acuratețe: Specifică gradul de precizie al reconstrucției 3D și cât de bine reprezintă aceasta structura reală a obiectului testat.
 5. Compatibilitate cu senzorii de vibrație: Posibilitatea de a integra datele de vibrație măsurate cu senzori în animația 3D pentru a vizualiza impactul vibrațiilor în timp real.
 6. Cerințe de sistem: Specifică cerințele hardware și software necesare pentru utilizarea produsului, inclusiv compatibilitatea cu anumite sisteme de operare sau dispozitive.
 7. Interfață utilizator: Descrie modul de interacțiune al utilizatorului cu software-ul sau aplicația pentru a efectua procesul de reconstrucție și vizualizare a vibrațiilor.
 8. Suport și actualizări: Politica de suport și întreținere a produsului, precum și disponibilitatea actualizărilor de software pentru îmbunătățiri și corecții de bug-uri.


Reconstrucție 2D în 3D în software-ul de reconstrucție a modelului 3D al Crystal Instrument:1. Încărcați imagini
Fotografiile 2D sunt importate în software-ul de reconstrucție pentru a se potrivi cu imaginile și a extrage caracteristicile.

2. Extragerea caracteristicilor
Pe baza principiului triangulației, două fotografii corespunzătoare sunt utilizate pentru a determina adâncimea obiectului de testat. Intervalul de 15 grade ajută la obținerea unei suprapuneri optime între imagini consecutive, ceea ce îmbunătățește și mai mult potrivirea imaginii.


Lățimea CCD este determinată de numărul de pixeli din fotografie și de distanța focală a camerei. Un număr mai mare de pixeli și o dimensiune CCD mai mare implică o rezoluție mai bună a fotografiei. Scala imaginii implică practic dacă fotografiile sunt redimensionate pentru a finaliza procesul de potrivire a imaginii. Raportul de potrivire implicit de 0,6 ar trebui să fie suficient pentru a obține o potrivire bună între imagini. Acesta este un echilibru potrivit între potrivirea bună a imaginii și procesul rapid de extragere a caracteristicilor.


3. Reconstrucție rară și densă
Detectarea caracteristicilor cheie din imagini ajută la crearea unui model de punct slab al structurii de testare. Aceasta este o creare rapidă și brută a modelului înainte ca geometria punctului construit să fie reglată fin în procedura de reconstrucție a punctului dens. Perechile de imagini inițiale pentru a începe reconstrucția modelului punctului de rezervă pot fi alese automat de software.

Mai multe informații din extragerea caracteristicilor și reconstrucția punctelor rare sunt utilizate pentru a genera un model 3D de punct dens

4. Reconstrucție de suprafață
Un model 3D complet este produs în etapa de reconstrucție a suprafeței prin unirea automată a tuturor punctelor din penultimul model de puncte dense.

5. Editor de geometrie
Odată ce modelul 3D este în Editorul de geometrie, diferite caracteristici din software pot fi utilizate pentru a tăia și modifica anumite secțiuni ale modelului 3D pentru a îmbunătăți estetica modelului geometric. O operațiune tipică este îndepărtarea podelei pentru modelul de mașină de curse, așa cum se vede în următoarea captură de ecran. Modelul rezultat poate fi apoi exportat într-un format .vvm și importat în software-ul EDM Modal, VCS sau DSA pentru a utiliza aplicația de vizualizare a vibrațiilor.
Modelul 3D construit este utilizat pentru a vizualiza vibrația structurii de testare fie în timp real (ODS online) atunci când măsurarea este în desfășurare, fie post-procesare (domeniul timp și domeniul frecvenței) după finalizarea tuturor execuțiilor de măsurare. 
 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!