Crystal Instruments Vizualizare prin vibrații (DSA)

Metoda de vizualizare a vibrațiilor propusă de Crystal Instruments oferă o soluție inovatoare pentru generarea rapidă și precisă a modelelor tridimensionale ale structurilor de testare. Prin capturarea și procesarea imaginilor bidimensionale, utilizatorii pot obține în mod eficient modele 3D detaliate, care pot fi apoi folosite pentru a vizualiza și înțelege vibrațiile în timp real. Această abordare simplifică procesul și oferă o înțelegere mai profundă a comportamentului structurilor în timpul testelor de vibrații.
 
Cod Produs: C632 Ai nevoie de ajutor? 0745 770 400 / 0359 405 556
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Funcționalitate
 • Review-uri (0)
Procesul de vizualizare a vibrațiilor propus de Crystal Instruments oferă o metodă inovatoare și eficientă de a obține o reprezentare tridimensională a vibrațiilor experimentate de o structură în timpul testelor de vibrații. Acest proces implică capturarea unei serii de imagini bidimensionale ale structurii de testare folosind un dispozitiv precum un smartphone sau o cameră, iar apoi utilizarea acestor imagini pentru a reconstrui un model tridimensional al structurii. Acest model poate fi apoi folosit pentru a vizualiza vibrațiile în timp real, în timp ce testul de vibrații este în curs.

Metoda propusă simplifică procesul de generare a modelelor 3D ale structurilor de testare complicate, eliminând complexitatea măsurării și a generării manuale a coordonatelor x, y, z. Software-ul avansat de reconstrucție a modelelor 3D al Crystal Instruments utilizează tehnologia de reconstrucție 2D la 3D pentru a transforma imaginile 2D în modele precise și detaliate.

Utilizatorul poate face fotografii ale structurii de testare din diferite unghiuri, iar software-ul se ocupă de procesul de extragere a caracteristicilor și reconstrucție a modelului 3D. Acest proces este rapid și ușor de utilizat, economisind timp și efort utilizatorului.

Odată ce modelul 3D este generat, acesta poate fi utilizat pentru a vizualiza vibrațiile structurii de testare în timp real, în timp ce măsurarea este în curs. Animația deformării structurii permite utilizatorului să obțină o înțelegere mai bună a intensității vibrațiilor și a distribuției acestora pe structură.

Vizualizarea vibrațiilor în timp real poate fi folosită pentru a optimiza locația senzorilor și a excitațiilor, și pentru a obține un răspuns optim în locațiile dorite. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea performanței și fiabilității structurilor supuse testelor de vibrații.
 
 1. Reconstrucție 2D la 3D: Utilizează tehnologia avansată pentru a transforma imaginile bidimensionale ale structurilor de testare în modele tridimensionale detaliate și precise.
 2. Simplu și eficient: Procesul de reconstrucție este simplificat și ușor de utilizat, eliminând complexitatea măsurării și generării manuale a coordonatelor x, y, z.
 3. Vizualizare în timp real: Permite vizualizarea vibrațiilor structurii de testare în timp real, în timpul desfășurării testului de vibrații.
 4. Optimizare a locației senzorilor și excitațiilor: Oferă posibilitatea de a optimiza locația senzorilor și excitațiilor pe structura de testare, pentru a obține un răspuns optim în locațiile dorite.
 5. Analiză detaliată: Furnizează o înțelegere mai profundă a intensității și distribuției vibrațiilor pe structură, contribuind la îmbunătățirea performanței și fiabilității acesteia.
 6. Rapid și eficient: Procesul de generare a modelului 3D și de vizualizare a vibrațiilor este rapid și eficient, economisind timp și efort utilizatorului.
 7. Suport extins: Integrarea cu alte aplicații și echipamente Crystal Instruments pentru o experiență de testare completă și integrată.

                                                       

 Următorii pași explică pe scurt principiul de funcționare din spatele procedurii de reconstrucție 2D până la 3D.
 • Faceți fotografiiUtilizatorul face fotografii 2D în jurul obiectului de testare. Fotografiile pot fi realizate folosind un smartphone sau o cameră. Pentru a obține un model 3D precis, se sugerează ca utilizatorul să facă fotografii la fiecare 15 grade, ceea ce corespunde la aproximativ 24 de fotografii ale obiectului testat. Creșterea numărului de fotografii va îmbunătăți acuratețea modelului, dar poate crește timpul de procesare.
 
 • Reconstrucție 2D în 3D în software-ul 3D Model Reconstruction de la Crystal Instrument 

1. Încărcați imagini
Fotografiile 2D sunt importate în software-ul de reconstrucție pentru a se potrivi cu imaginile și a extrage caracteristicile.
2. Extragerea caracteristicilor
Pe baza principiului triangulației, două fotografii corespunzătoare sunt utilizate pentru a determina adâncimea obiectului de testat. Intervalul de 15 grade ajută la obținerea unei suprapuneri optime între imagini consecutive, ceea ce îmbunătățește și mai mult potrivirea imaginii.
Lățimea CCD este determinată de numărul de pixeli din fotografie și de distanța focală a camerei. Un număr mai mare de pixeli și o dimensiune CCD mai mare implică o rezoluție mai bună a fotografiei. Scala imaginii implică practic dacă fotografiile sunt redimensionate pentru a finaliza procesul de potrivire a imaginii. Raportul de potrivire implicit de 0,6 ar trebui să fie suficient pentru a obține o potrivire bună între imagini. Acesta este un echilibru potrivit între potrivirea bună a imaginii și procesul rapid de extragere a caracteristicilor.

3. Reconstrucție rară și densă
Detectarea caracteristicilor cheie din imagini ajută la crearea unui model de punct slab al structurii de testare. Aceasta este o creare rapidă și brută a modelului înainte ca geometria punctului construit să fie reglată fin în procedura de reconstrucție a punctului dens. Perechile de imagini inițiale pentru a începe reconstrucția modelului punctului de rezervă pot fi alese automat de software.


4. Reconstrucție de suprafață
Un model 3D complet este produs în etapa de reconstrucție a suprafeței prin unirea automată a tuturor punctelor din penultimul model de puncte dense.


5. Editor de geometrie
Odată ce modelul 3D este în Editorul de geometrie, diferite caracteristici din software pot fi utilizate pentru a tăia și modifica anumite secțiuni ale modelului 3D pentru a îmbunătăți estetica modelului geometric. O operațiune tipică este îndepărtarea podelei pentru modelul de mașină de curse de mai sus. Acest model poate fi apoi exportat în a. vvm și importate în oricare dintre programele EDM Modal, VCS sau DSA pentru aplicația de vizualizare a vibrațiilor. Aplicația EDM DSA este discutată aici.


Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!