Crystal Instruments Testarea modală operațională

Testarea modală operațională (OMA) este o metodă avansată de evaluare a comportamentului structural în condiții reale de funcționare, folosind date privind vibrațiile ambientale. OMA permite analiza și identificarea parametrilor modali fără necesitatea unei excitații forțate într-un mediu controlat de laborator, oferind o soluție eficientă și fiabilă pentru evaluarea performanței structurale în timp real
Cod Produs: C711 Ai nevoie de ajutor? 0745 770 400 / 0359 405 556
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Funcții
 • Specificații Tehnice
 • Review-uri (0)
EDM Modal Operational Modal Testing (OMA Testing) include un proces dedicat de configurare și operare folosind date de vibrații ambientale. Utilizând un sistem de achiziție de date cu un număr mare de canale (de exemplu, Spider-80X sau Spider-80Xi), metoda de excitație oferă o eficiență și o acuratețe mult mai mari pentru măsurătorile FRF, reducând în același timp stresul local asupra articolului testat.

Metodele și procedurile tipice de analiză modală se bazează pe teste de excitație forțată realizate în laborator. Funcțiile de Răspuns în Frecvență (FRF) sunt măsurate ca input pentru identificarea parametrilor modali. Cu toate acestea, condițiile reale de încărcare la care este supusă o structură diferă adesea considerabil de cele utilizate în testele de laborator. În multe cazuri, (de exemplu, excitația platformelor offshore sau excitația provocată de trafic/vânt a unui pod,) testele de excitație forțată sunt foarte dificile, dacă nu imposibile de realizat; cel puțin atunci când se utilizează echipamente de testare standard. În astfel de cazuri, datele de vibrații operaționale sunt adesea singura resursă disponibilă.

Testarea modală operațională este concepută pentru a măsura și procesa datele de răspuns la vibrațiile ambientale, care vor fi pregătite pentru identificarea parametrilor. Vectorul rezultat al spectrului de putere încrucișată poate fi netezit suplimentar folosind metoda de deconvoluție. Procesul de analiză modală este integrat perfect cu testarea modală operațională.

 
 1. Metodă avansată de testare: Utilizează o metodă avansată de evaluare a comportamentului structural în condiții reale de funcționare, bazată pe date privind vibrațiile ambientale.
 2. Utilizare simplă: Interfață ușor de utilizat, cu un proces de testare intuitiv și accesibil.
 3. Flexibilitate: Oferă opțiuni pentru controlul automat sau manual al procesului de testare, pentru a se potrivi nevoilor utilizatorului.
 4. Definirea canalului de referință: Capacitatea de a defini un canal de referință pentru comparație și analiză a datelor.
 5. Achiziție de date avansată: Folosește un sistem de achiziție de date cu un număr mare de canale pentru măsurători precise și detaliate.
 6. Procesare a datelor: Aplică tehnici avansate de procesare a datelor pentru generarea și interpretarea spectrelor de putere încrucișată.
 7. Integrare perfectă: Procesul de analiză modală este integrat perfect cu testarea modală operațională pentru o evaluare comprehensivă a comportamentului structural.
 8. Fiabilitate și eficiență: Oferă o soluție fiabilă și eficientă pentru identificarea parametrilor modali și înțelegerea dinamică a performanței structurale în condiții reale de funcționare.

 1. Configurare dedicată de testare: Oferă o configurație de testare specializată pentru evaluarea comportamentului structural în condiții reale de funcționare.
 2. Măsurători precise: Asigură măsurători precise și detaliate ale răspunsului la vibrațiile ambientale, utilizând un sistem de achiziție de date avansat.
 3. Netezirea datelor: Permite netezirea vectorilor de spectru de putere încrucișată pentru o interpretare mai precisă a rezultatelor.
 4. Control flexibil: Oferă opțiuni pentru control automat sau manual al procesului de testare, precum și posibilitatea de a ajusta punctele și direcțiile de măsurare.
 5. Vizualizare pre-măsurare: Furnizează o fila de scop pentru a vizualiza datele canalului înainte de efectuarea măsurătorilor, pentru a asigura o configurare corectă a testului.
 6. Analiză integrată: Integrează perfect procesul de analiză modală cu testarea modală operațională, oferind utilizatorilor o soluție completă pentru evaluarea comportamentului structural.
 7. Canal de referință personalizabil: Permite utilizatorilor să definească un canal de referință pentru comparație și analiză a datelor.

 1. Capacitatea de achiziție a datelor: Numărul de canale de măsurare disponibile pentru a înregistra răspunsurile la vibrațiile ambientale.
 2. Rată de eșantionare: Frecvența cu care sunt înregistrate datele, exprimată în eșantioane pe secundă sau kilo-eșantioane pe secundă (kHz).
 3. Rezoluția: Precizia cu care datele sunt înregistrate și stocate, exprimată în biți sau într-o altă unitate adecvată.
 4. Gamă dinamică: Intervalul de niveluri de semnal pe care le poate măsura sistemul fără distorsiuni semnificative.
 5. Interfață utilizator: Descrierea modului în care utilizatorii interacționează cu sistemul, inclusiv software-ul utilizat și opțiunile de control disponibile.
 6. Compatibilitate hardware: Informații despre tipurile de senzori și echipamente auxiliare compatibile cu sistemul.
 7. Precizie și acuratețe: Gradul de concordanță între valorile măsurate și valorile reale.
 8. Portabilitate și dimensiuni: Dimensiunile fizice ale echipamentului și capacitatea sa de a fi transportat și instalat în diferite medii operaționale.
 9. Suport și asistență: Disponibilitatea și calitatea serviciilor de suport tehnic și asistență pentru utilizatori.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!