Crystal Instruments Testarea modală operațională

Testarea modală operațională (OMA) este o metodă avansată de evaluare a comportamentului structural în condiții reale de funcționare, folosind date privind vibrațiile ambientale. OMA permite analiza și identificarea parametrilor modali fără necesitatea unei excitații forțate într-un mediu controlat de laborator, oferind o soluție eficientă și fiabilă pentru evaluarea performanței structurale în timp real.Top of Form
Top of Form

 
Cod Produs: C711 Ai nevoie de ajutor? 0745 770 400 / 0359 405 556
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Funcții
 • Specificații Tehnice
 • Review-uri (0)
Testarea modală operațională (OMA) este o metodă avansată de evaluare a comportamentului structural al unui obiect sau a unei construcții în condiții reale de funcționare, folosind date privind vibrațiile ambientale. Această tehnică permite analiza și identificarea parametrilor modali fără necesitatea unei excitații forțate într-un mediu controlat de laborator.

OMA utilizează un sistem de achiziție de date cu un număr mare de canale pentru a măsura răspunsurile vibraționale ale structurii în diverse condiții operaționale. Acest flux de lucru oferă o eficiență și o acuratețe superioară în comparație cu metodele tradiționale de testare, minimizând în același timp perturbările locale asupra obiectului de testat.

Procesul de analiză modală este perfect integrat în testarea modală operațională, permițând o evaluare comprehensivă a comportamentului dinamic al structurii în timp real. Utilizatorii beneficiază de o interfață ușor de utilizat, cu opțiuni flexibile de control manual sau automat al procesului de testare. O caracteristică distinctivă a OMA este capacitatea de a defini un canal de referință, oferind o bază comparativă pentru analiza datelor.

Prin aplicarea unor tehnici avansate de procesare a datelor, OMA generează spectre de putere încrucișată extinse pentru toate canalele de intrare, comparativ cu canalul de referință. Aceste spectre pot fi ulterior netezite pentru o interpretare mai precisă a rezultatelor.

Testarea modală operațională oferă o abordare eficientă și fiabilă pentru evaluarea comportamentului structural în condiții reale de funcționare, fără necesitatea unei excitații forțate într-un mediu de laborator. Este o soluție de încredere pentru identificarea parametrilor modali și înțelegerea dinamică a performanței structurale.
 
 1. Metodă avansată de testare: Utilizează o metodă avansată de evaluare a comportamentului structural în condiții reale de funcționare, bazată pe date privind vibrațiile ambientale.
 2. Utilizare simplă: Interfață ușor de utilizat, cu un proces de testare intuitiv și accesibil.
 3. Flexibilitate: Oferă opțiuni pentru controlul automat sau manual al procesului de testare, pentru a se potrivi nevoilor utilizatorului.
 4. Definirea canalului de referință: Capacitatea de a defini un canal de referință pentru comparație și analiză a datelor.
 5. Achiziție de date avansată: Folosește un sistem de achiziție de date cu un număr mare de canale pentru măsurători precise și detaliate.
 6. Procesare a datelor: Aplică tehnici avansate de procesare a datelor pentru generarea și interpretarea spectrelor de putere încrucișată.
 7. Integrare perfectă: Procesul de analiză modală este integrat perfect cu testarea modală operațională pentru o evaluare comprehensivă a comportamentului structural.
 8. Fiabilitate și eficiență: Oferă o soluție fiabilă și eficientă pentru identificarea parametrilor modali și înțelegerea dinamică a performanței structurale în condiții reale de funcționare.

 • Configurare dedicată de testare: Oferă o configurație de testare specializată pentru evaluarea comportamentului structural în condiții reale de funcționare.
 • Măsurători precise: Asigură măsurători precise și detaliate ale răspunsului la vibrațiile ambientale, utilizând un sistem de achiziție de date avansat.
 • Netezirea datelor: Permite netezirea vectorilor de spectru de putere încrucișată pentru o interpretare mai precisă a rezultatelor.
 • Control flexibil: Oferă opțiuni pentru control automat sau manual al procesului de testare, precum și posibilitatea de a ajusta punctele și direcțiile de măsurare.
 • Vizualizare pre-măsurare: Furnizează o fila de scop pentru a vizualiza datele canalului înainte de efectuarea măsurătorilor, pentru a asigura o configurare corectă a testului.
 • Analiză integrată: Integrează perfect procesul de analiză modală cu testarea modală operațională, oferind utilizatorilor o soluție completă pentru evaluarea comportamentului structural.
 • Canal de referință personalizabil: Permite utilizatorilor să definească un canal de referință pentru comparație și analiză a datelor.

 1. Capacitatea de achiziție a datelor: Numărul de canale de măsurare disponibile pentru a înregistra răspunsurile la vibrațiile ambientale.
 2. Rată de eșantionare: Frecvența cu care sunt înregistrate datele, exprimată în eșantioane pe secundă sau kilo-eșantioane pe secundă (kHz).
 3. Rezoluția: Precizia cu care datele sunt înregistrate și stocate, exprimată în biți sau într-o altă unitate adecvată.
 4. Gamă dinamică: Intervalul de niveluri de semnal pe care le poate măsura sistemul fără distorsiuni semnificative.
 5. Interfață utilizator: Descrierea modului în care utilizatorii interacționează cu sistemul, inclusiv software-ul utilizat și opțiunile de control disponibile.
 6. Compatibilitate hardware: Informații despre tipurile de senzori și echipamente auxiliare compatibile cu sistemul.
 7. Precizie și acuratețe: Gradul de concordanță între valorile măsurate și valorile reale.
 8. Portabilitate și dimensiuni: Dimensiunile fizice ale echipamentului și capacitatea sa de a fi transportat și instalat în diferite medii operaționale.
 9. Suport și asistență: Disponibilitatea și calitatea serviciilor de suport tehnic și asistență pentru utilizatori.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!