HansRobot Roboți colaborativ Elfin-Ex rezistent la explozie

Robotul Elfin-Ex este un cobot avansat, destinat utilizării în medii periculoase, cum ar fi industriile petrochimică, de vopsire, și de servicii. Acesta este proiectat să opereze în condiții în care prezența gazelor explozive sau a particulelor de praf constituie o amenințare constantă. Cu o carcasă robustă și etanșă, Elfin-Ex atinge un nivel de protecție IP66, fiind astfel rezistent la pătrunderea apei și a prafului. Ușor de utilizat și flexibil, robotul poate fi operat eficient chiar și de către utilizatorii fără cunoștințe de specialitate în domeniu. Elfin-Ex este, de asemenea, un instrument cost-eficient, oferind un randament ridicat cu minim de întreținere, ceea ce îl face o soluție atrăgătoare pentru o gamă largă de aplicații industriale.
 
Alege optiune:
Cod Produs: 1-6090 Ai nevoie de ajutor? 0745 770 400 / 0359 405 556
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Specificații Tehnice
 • Funcții
 • Review-uri (0)
Robotul Elfin-Ex reprezintă o soluție tehnologică de ultimă generație, special conceput pentru a opera în medii cu risc ridicat de explozie, cum ar fi cele din industriile petrochimică, de vopsire și de servicii. Acest cobot inovator este construit să reziste în condiții extreme, unde gazul exploziv și praful sunt o prezență comună și potențial periculoasă. Structura sa robustă îi conferă un nivel de protecție IP66, garantând rezistență înaltă împotriva pătrunderii de lichide și particule de praf.

Elfin-Ex este proiectat să faciliteze operațiuni complexe fără a necesita expertiză specializată în domeniul protecției împotriva exploziilor sau în programare avansată. Interfața sa intuitivă permite utilizatorilor să programeze și să opereze robotul prin metode simplificate, cum ar fi drag-and-drop, făcându-l accesibil și ușor de folosit pentru personalul cu orice nivel de pregătire. Flexibilitatea sa înalte este o caracteristică cheie, robotul putând fi adaptat rapid la diverse sarcini și medii, sporind astfel eficiența operațională.

                                                                                                                                        

Datorită designului său etanș și sistemului de monitorizare a presiunii în timp real, Elfin-Ex oferă un mediu de lucru sigur, minimizând riscul de incidente și asigurând continuitate în producție. Acesta este echipat cu multiple configurații, care îi permit adaptarea la diferite tipuri de sarcini industriale, de la manipularea substanțelor chimice periculoase la operarea în medii cu umiditate și praf crescut.


Elfin-Ex este un robot economic din perspectiva costurilor de operare și întreținere. Cu un randament ridicat și necesar redus de consumabile, acest robot nu doar că reduce costurile operaționale, dar și maximizează productivitatea, oferind o rentabilitate impresionantă pe termen lung. Acest cobot este alegerea ideală pentru companiile care își doresc să îmbunătățească siguranța și eficiența operațiunilor în condiții de risc, având încrederea partenerilor din peste 100 de țări și regiuni.
 
 1. Rezistență la explozii: Elfin-Ex este proiectat pentru a funcționa în medii cu risc de explozie, având o certificare națională pentru protecția împotriva exploziilor. Acesta utilizează un sistem de presiune pozitivă compensată pentru a preveni intrarea gazelor și particulelor explozive.
 2. Sistem de etanșare multiplă: Robotul este dotat cu o structură etanșată cu mai multe straturi, care asigură o siguranță intrinsecă prin izolarea surselor de aprindere și prevenirea scurgerilor de substanțe periculoase.
 3. Monitorizare a presiunii în timp real: Include un sistem avansat de monitorizare a presiunii aerului, care detectează orice scădere a presiunii interne și previne astfel riscul de explozie prin intervenție rapidă.
 4. Protecție IP66: Robotul este proiectat pentru a rezista la intruziuni de apă și praf, atingând nivelul IP66 de protecție, ceea ce îl face ideal pentru utilizare în medii extrem de prăfuite sau umede.
 5. Configurații multiple: Elfin-Ex vine în diverse configurații pentru a se potrivi cu diferite aplicații industriale, oferind flexibilitate în implementare și utilizare.
 6. Ușurință în utilizare: Robotul poate fi operat fără cunoștințe avansate de programare sau protecție împotriva exploziilor, având interfețe intuitive de tip drag-and-drop și programare automată.
 7. Randament ridicat cu investiție redusă: Elfin-Ex oferă un randament operativ ridicat cu costuri reduse de întreținere, fiind o soluție rentabilă pentru industrie.

 1. Capacitate de sarcină: Specifica sarcina maximă pe care robotul o poate manipula în siguranță, de exemplu, 5 kg, 10 kg, etc., în funcție de model.
 2. Rază de acțiune: Descrie distanța maximă până la care brațul robotului poate ajunge, adesea măsurată în metri sau centimetri.
 3. Repetabilitate: Acest parametru indică precizia cu care robotul poate reveni la o anumită poziție, exprimată de obicei în milimetri.
 4. Grade de libertate: Numărul de axe de rotație și articulații care permit robotului să se miște și să orienteze în diferite direcții.
 5. Viteză maximă: Viteza cu care robotul poate executa mișcările, de obicei măsurată în grade pe secundă pentru articulații sau metri pe secundă pentru deplasare.
 6. Sistem de operare: Tipul de software sau sistem de operare pe care îl folosește robotul pentru programare și control.
 7. Interfețe de comunicare: Tipurile de porturi și protocoale de comunicare suportate, cum ar fi Ethernet, Wi-Fi, CAN bus, etc.
 8. Protecție ambientală: Detalii despre clasificările de protecție, cum ar fi IP66, care indică rezistența la praf și apă.
 9. Dimensiuni și greutate: Măsurătorile fizice ale robotului și greutatea totală, importante pentru integrarea în spații de lucru existente.
 10. Temperatura și condițiile de operare: Intervalul de temperaturi și alte condiții ambientale în care robotul poate opera eficient.
 

 • Detectare automată a obstacolelor: Elfin-Ex este capabil să detecteze obstacolele din calea sa în timp real, ajustându-și traseul pentru a evita coliziunile și pentru a menține continuitatea operațiunilor fără întreruperi.
 • Monitorizare continuă a mediului: Robotul include senzori care monitorizează condițiile de mediu, cum ar fi prezența gazelor explozive sau a particulelor de praf, permițând ajustări operative pentru a asigura siguranța.
 • Programare flexibilă: Elfin-Ex poate fi programat printr-o interfață simplă de tip drag-and-drop, ceea ce îl face accesibil utilizatorilor fără experiență tehnică avansată. De asemenea, include opțiuni de programare automată și poate fi controlat și prin comenzi vocale.
 • Interfață colaborativă: Proiectat ca un cobot (robot colaborativ), Elfin-Ex poate lucra alături de oameni fără a necesita bariere de siguranță suplimentare, integrându-se eficient în linii de producție existente.
 • Raportare și diagnosticare: Robotul poate genera rapoarte de performanță și diagnosticare a problemelor, facilitând mentenanța preventivă și reducerea timpilor de oprire neplanificată.
 • Adaptabilitate la medii diferite: Datorită designului său robust și certificărilor de protecție, Elfin-Ex poate opera într-o varietate de medii industriale, inclusiv în zone cu umiditate ridicată, praf sau substanțe chimice agresive.
 • Rezistență la condiții dure: Construit pentru a rezista la condițiile dure ale mediilor industriale, Elfin-Ex are o carcasă etanșată care protejează componentele interne împotriva apei și a prafului.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!