Delphin Technology ProfiMessage D

ProfiMessage D reprezintă o soluție robustă și versatilă destinată colectării datelor, monitorizării proceselor și automatizării industriale. Acesta este un dispozitiv dezvoltat de compania Delphin Technology AG, proiectat pentru a funcționa ca un modul independent de achiziție a datelor cu o mare flexibilitate în ceea ce privește configurarea și conectivitatea.
Cod Produs: C39 Ai nevoie de ajutor? 0745 770 400 / 0359 405 556
 • Descriere
 • Video (1)
 • Funcții
 • Caracteristici
 • Specificații Tehnice
 • Review-uri (0)
   Descarca manualul de utilizare aici

ProfiMessage D este un aparat de măsură modular și flexibil, proiectat pentru achiziția de date și automatizare, oferind utilizatorilor un nivel ridicat de performanță și versatilitate în diverse aplicații industriale.

Cu o interfață PROFINET opțională și suport pentru server/client OPC UA, ProfiMessage D facilitează integrarea în sistemele existente și comunicarea cu dispozitive terțe, asigurând astfel interoperabilitatea și compatibilitatea cu tehnologiile viitoare.

Designul modular al aparatului permite configurarea flexibilă în funcție de nevoile specifice ale utilizatorului. Modulele I/O pot fi echipate cu o varietate de intrări și ieșiri analogice sau digitale, iar interfețele fieldbus extind capacitatea de comunicare și integrare cu diverse echipamente și sisteme de control.

ProfiMessage D oferă o gamă largă de funcționalități, inclusiv achiziția, condiționarea și înregistrarea valorilor de măsurare, monitorizarea cu valori limită și alarme, precum și o precizie ridicată a măsurătorilor analogice universale. De asemenea, nivelul ridicat de izolare galvanică între canale asigură integritatea datelor și securitatea în funcționare.

Cu o configurare și operare simplă și intuitivă, ProfiMessage D permite economii de costuri și timp, fiind ușor de integrat și utilizat în diverse aplicații industriale. Capacitatea de stocare autonomă a datelor, până la 16 GB intern și extensibilă prin intermediul unui stick USB, asigură înregistrarea și accesul la date în timp real sau offline, în funcție de necesități.
Compatibilitatea integrată cu tehnologiile IoT permite conectarea la cloud pentru transferul și analiza datelor în timp real sau ulterior, oferind utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza și gestiona sistemele de la distanță.

Flexibilitate pentru orice senzor sau actuatoÎn funcție de modulul I/O utilizat, fiecare intrare poate fi configurată individual pentru măsurarea mV, mA, RTD și termocupluri. Intrările universale pentru măsurarea tensiunii, curentului și temperaturii fac ca dispozitivele ProfiMessage D să fie extrem de flexibile. Intrările digitale sunt disponibile și ca intrări de stare sau de frecvență, precum și ieșiri digitale și analogice.

Un avantaj major al dispozitivelor ProfiMessage D este că intrările și ieșirile sunt diferențiale, de înaltă precizie și izolate galvanic – una de cealaltă și de la sursa de alimentare. Buclele de pământ sunt suprimate efectiv. O arhitectură unică de sistem permite, de asemenea, măsurarea fără probleme a senzorilor neizolați.


Afişaj
Dispozitivele ProfiMessage D sunt echipate cu un afișaj acționat prin intermediul unui jog wheel. Afișajul permite efectuarea unor setări importante de rețea, cum ar fi adresa IP și masca de rețea. Pot fi afișate și valorile măsurate curente.


Interfață WLAN opțională

ProfiMessage D este disponibil opțional cu o interfață WLAN. Configurarea este posibilă ca client WLAN sau punct de acces. Când este selectată opțiunea WLAN, un punct de conectare a antenei SMA este situat în partea din față a dispozitivului. Configurare ușoară și eficientă

Configurarea ProfiMessage D este extrem de intuitivă, rapidă de învățat și ușor de utilizat, fie pentru configurarea unei intrări analogice pentru măsurarea temperaturii sau a unei valori limită pentru o ieșire comutabilă. Astfel de sarcini pot fi efectuate în doar câteva clicuri de mouse.

Configurarea ProfiMessage D are loc cu software-ul Configurator care este inclus în livrare. Acesta prezintă canalele în mod clar, iar operarea este intuitivă și simplă, similară cu cea a Windows Explorer. Făcând dublu clic pe un canal, se deschide un dialog de configurare pentru a permite utilizatorilor să seteze proprietățile canalului. Fișierele de configurare individuale sunt stocate în dispozitivele ProfiMessage D în format XML.

Configurațiile dispozitivului pot fi citite de pe un dispozitiv ProfiMessage D și stocate separat. Configurațiile pot fi apoi modificate cu ușurință pentru a facilita utilizarea unui dispozitiv în scopuri diferite. Este posibilă și configurarea offline. Atunci nu este necesară nicio conexiune online la ProfiMessage D.
 

 • Modularitate: Designul modular permite configurarea flexibilă în funcție de nevoile specifice ale utilizatorului, permițând adăugarea de module I/O și interfețe suplimentare pentru extinderea funcționalității.
 • Interfețe de comunicare: ProfiMessage D este echipat cu o varietate de interfețe de comunicare, inclusiv Ethernet, USB, PROFIBUS, PROFINET (opțional), ModBus, CAN Bus și interfețe seriale, facilitând integrarea și comunicarea cu diverse echipamente și sisteme de control.
 • Funcții de achiziție și înregistrare a datelor: Dispozitivul permite achiziția, condiționarea și înregistrarea valorilor de măsurare, inclusiv funcții de monitorizare cu valori limită și alarme pentru detectarea și raportarea eventualelor devieri sau probleme.
 • Izolare galvanică: Oferă un nivel ridicat de izolare galvanică între canale pentru asigurarea integrității datelor și securitatea în funcționare.
 • Configurare simplă și intuitivă: Interfața utilizatorului este concepută pentru a fi ușor de configurat și operat, permițând economii de timp și resurse în implementare și utilizare.
 • Capacitate de stocare a datelor: ProfiMessage D poate înregistra datele de măsurare în mod autonom la o capacitate internă de stocare de până la 16 GB, cu posibilitatea de extindere prin intermediul unui stick USB.
 • Compatibilitate IoT: Conectarea la cloud este posibilă pentru transferul și analiza datelor în timp real sau ulterior, oferind posibilitatea de monitorizare și gestionare la distanță a sistemelor.
 • Performanță și fiabilitate: Aparatul utilizează tehnologie de procesare avansată pentru a oferi resursele necesare realizării oricărei aplicații, garantând performanță și fiabilitate în diverse condiții de operare.


 

 1. Interfețe de comunicare:
  • Ethernet: pentru conectivitate online și transferul datelor la viteză mare.
  • USB: pentru citirea datelor și extinderea capacității de stocare prin intermediul unui stick USB.
  • PROFIBUS: două interfețe slave PROFIBUS DP separate.
  • PROFINET (opțional): pentru integrare în rețele PROFINET și schimbul de date la nivel de câmp.
  • ModBus, CAN Bus, interfețe seriale: pentru comunicare cu diverse dispozitive și sisteme.
 2. Module I/O:
  • Număr variabil de module I/O, care pot fi echipate cu 8 până la 24 de intrări și ieșiri analogice sau digitale.
  • Posibilitatea de adaptare la diferite tipuri de senzori și la numărul de canale necesare.
 3. Capacitate de stocare a datelor:
  • Capacitate internă de stocare a datelor de până la 16 GB, suficientă pentru câteva sute de milioane de valori de măsurare, inclusiv marcaje temporale de precizie.
  • Posibilitatea de extindere a capacității de stocare prin intermediul unui stick USB.
 4. Funcții de achiziție și înregistrare a datelor:
  • Achiziția, condiționarea și înregistrarea valorilor de măsurare, inclusiv monitorizarea cu valori limită și alarme.
  • Înregistrarea datelor în timp real și accesul la acestea online sau offline.
 5. Compatibilitate IoT:
  • Conectare la cloud pentru transferul și analiza datelor în timp real sau ulterior.
  • Posibilitatea de monitorizare și gestionare la distanță a sistemelor.
 6. Alte caracteristici:
  • Design compact și modular, ușor de integrat în diverse aplicații industriale.
  • Configurare simplă și intuitivă, economisind timp și resurse în implementare și utilizare.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!