Analizor de vibrații - A4500 VA5 Pro

Analizor de vibrații - A4500 VA5 Pro:

În lumea complexă a mentenanței industriale, monitorizarea și diagnosticarea precisă a vibrațiilor sunt esențiale pentru prevenirea defecțiunilor și pentru optimizarea performanței echipamentelor. Analizorul de vibrații A4500 VA5 Pro este un echipament de vârf, conceput pentru a răspunde nevoilor inginerilor, tehnicienilor și cercetătorilor din diverse sectoare industriale. În acest articol, vom explora caracteristicile și beneficiile acestui instrument avansat, demonstrând cum poate contribui la eficiența și siguranța operațiunilor industriale.
Top of Form


Caracteristicile cheie ale analizorului de vibrații A4500 VA5 Pro:

Design ergonomic și portabil:
Analizorul A4500 VA5 Pro este proiectat pentru a fi ușor de utilizat și transportat, facilitând astfel măsurătorile în diverse locații industriale. Acest lucru permite tehnicienilor să efectueze inspecții rapide și precise în orice colț al fabricii.


 

Ecran tactil de înaltă rezoluție:
Echipat cu un ecran LCD color de 9,1 inci și rezoluție de 1136 x 780 pixeli, dispozitivul oferă o interfață intuitivă care simplifică navigarea și interpretarea datelor, asigurând vizibilitate clară în toate condițiile de lumină.

 

Funcții avansate de analiză a vibrațiilor:
Analizorul include o gamă largă de funcționalități, cum ar fi analiza spectrală FFT, măsurători în rută, și echilibrarea dinamică a rotoarelor, permițând detectarea timpurie a defecțiunilor și optimizarea performanței echipamentelor.

 
Camera termografică și camera foto incorporate:
Cu ajutorul camerei termografice de rezoluție 384 x 288 pixeli și a camerei foto, utilizatorii pot evalua rapid starea tehnică a echipamentelor, identificând potențiale probleme termice sau mecanice. Aceste funcții permit vizualizarea imediată a zonelor supraîncălzite sau a defecțiunilor vizibile.


 
Măsurători ultrasonice și sonometrice:
Funcțiile de măsurare ultrasonică și sonometrică permit detectarea scurgerilor de aer, arcurilor electrice și defectelor rulmenților, oferind o diagnoză completă și detaliată. Aceste măsurători sunt esențiale pentru identificarea problemelor care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

 

Capacitate extinsă de stocare și autonomie ridicată:
Cu o capacitate de stocare internă de 64 GB și o baterie Li-Ion ce oferă o autonomie de aproximativ 8 ore, A4500 VA5 Pro asigură înregistrarea și analiza datelor pe perioade lungi de timp fără întreruperi.
 

 
 
Cum funcționează și cum se utilizează analizorul A4500 VA5 Pro:

A4500 VA5 Pro este un echipament intuitiv și user-friendly. Iată pașii principali pentru utilizarea acestuia:
 1. Pornirea Dispozitivului Dispozitivul este pornit prin simpla apăsare a butonului de power, iar ecranul LCD color se activează imediat.
 2. Conectarea Senzorilor Senzorii triaxiali sau uniaxiali sunt conectați la dispozitiv, în funcție de necesitățile de măsurare. A4500 VA5 Pro suportă până la 8 canale analogice pentru măsurarea vibrațiilor și 4 intrări analogice DC pentru parametrii de proces.
 3. Selectarea Modulului de Măsurare Utilizatorii pot selecta modulul de măsurare dorit (FFT, Run-up, echilibrare dinamică, măsurători în rută etc.) din meniul principal al dispozitivului.
 4. Efectuarea Măsurătorilor Odată selectat modulul, senzorii sunt plasați pe echipamentul ce urmează a fi inspectat. Dispozitivul începe să colecteze datele în timp real, afișând rezultatele pe ecran.
 5. Analiza și Stocarea Datelor Datele colectate pot fi analizate direct pe dispozitiv sau transferate pe un PC pentru o analiză mai detaliată folosind software-ul DDS. Dispozitivul permite stocarea a până la 64 GB de date.

Beneficiile utilizării analizorului de vibrații A4500 VA5 Pro:
 
Detectarea Timpurie a Defecțiunilor:
Prin monitorizarea constantă a vibrațiilor, A4500 VA5 Pro permite detectarea timpurie a defecțiunilor, prevenind astfel avariile majore și costurile ridicate de reparație.
Îmbunătățirea Siguranței:
Identificarea rapidă a problemelor potențiale contribuie la creșterea siguranței operaționale, prevenind accidentele și asigurând un mediu de lucru sigur.
Reducerea Costurilor de Mentenanță:
Prin prevenirea defecțiunilor și optimizarea programelor de întreținere, A4500 VA5 Pro ajută la reducerea semnificativă a costurilor de mentenanță.
Optimizarea Performanței Echipamentelor:
Analiza precisă și detaliată a vibrațiilor permite optimizarea performanței echipamentelor, crescând eficiența operațională și productivitatea.

 

Exemplu de aplicație:

Utilizarea A4500 VA5 Pro într-o Fabrică de Producție

Un exemplu concret al utilității analizorului de vibrații A4500 VA5 Pro este într-o fabrică de producție a componentelor auto. În această fabrică, echipamentele de producție funcționează la viteze ridicate și sunt supuse unor solicitări constante. Folosind A4500 VA5 Pro, inginerii au putut monitoriza constant vibrațiile echipamentelor critice, precum prese hidraulice și mașini de tăiat.
Caz Practic: Într-una dintre inspecții, A4500 VA5 Pro a detectat o creștere anormală a vibrațiilor într-unul dintre rulmenții unei prese hidraulice. Analiza spectrală a relevat o problemă de dezechilibru și uzură în rulmentul respectiv. Datorită acestei detecții timpurii, rulmentul a fost înlocuit înainte ca acesta să cedeze complet, prevenind astfel o oprire neplanificată a producției și economisind mii de euro în costuri de reparație și pierderi de producție.
Specificații tehnice detaliate:

Intrare:
 • 8 canale analogice
 • 4 x AC intrări analogice de vibrații, ICP® alimentare on/off
 • 4 x DC intrări analogice pentru parametrii de proces
 • 1 x TACHO pentru turație / trigger extern
Domeniu intrare:
 • AC +/- 12 V vârf-vârf
 • DC +/- 24V
Conversie A/D:
 • 24 bit, 64 biți procesare internă semnal
 • Domeniu dinamic: 120 dB
Domeniu frecvență:
 • Max.: 0,35 Hz – 90 kHz (1 Canal, eșantionare 194 kHz)
 • Min.: 0,35 Hz – 25 Hz (4 Canale, eșantionare 64 Hz)
Rezoluție FFT:
 • Min. 100 linii, max. 3 276 800 linii
Stocare:
 • 64 GB, max. 16 GB pentru o rută
Acumulator:
 • Li-Ion / 8 ore de măsurare
Moduri de măsură & analiză:
 • Analizor – măsurători analitice
 • Colector date – măsurători în rută
 • Echilibrare – echilibrare în 1 sau 2 plane
 • Forma de undă – înregistrare semnal pentru post-analiză
 • Run Up – Coast Down / Măsurători pentru determinarea frecvențelor de rezonanță la mașinile rotative
 • Ultrasunet – măsurători de ultrasunet în domeniu 30 – 50 kHz
 • Stetoscop – ascultarea zgomotului rulmentului / mașinii
 • MCSA – Detectare și analiză defecte electrice
 • FASIT – Program de diagnoză automată a defectelor mașinii
 • Modul sonometru și Octave – analiza în octave a zgomotului
 • Bump test – măsurători a frecvenței naturale
 • Camera IR – Camera termoviziune
 • Camera Foto
 • Galerie Imagini
Display:
 • LCD color, diagonala 9,1”, rezoluție 1136 x 780 pixeli
Camera IR:
 • Rezoluție: 384 x 288 pixeli
 • Domeniu temperatură: -10°C ~ 150°C (sau 250°C)
 


Concluzie:

Analizorul de vibrații A4500 VA5 Pro se dovedește a fi un instrument indispensabil pentru orice întreprindere industrială care dorește să își optimizeze operațiunile și să reducă costurile de mentenanță. Cu o gamă largă de funcții avansate și o interfață ușor de utilizat, acest dispozitiv asigură monitorizarea precisă a vibrațiilor și diagnosticarea eficientă a echipamentelor, contribuind la prevenirea defecțiunilor și la maximizarea productivității. Investiția în A4500 VA5 Pro este, fără îndoială, una valoroasă pentru viitorul oricărei companii industriale.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!